Demensuge med masser af tilbud

19.09.2016
Uge 38 er spækket med tilbud til dig, som vil forebygge eller har pårørende med sygdommen. Der er også tilbud til mennesker med demens.

Alle kan få demens. I dag lever ca. 6000 københavnere med sygdommen. Under halvdelen er udredt og har fået en diagnose. Men en tidlig indsats kan forhale sygdommens udvikling og give flere gode leveår. SUF sætter alle sejl til og arrangerer alverdens tilbud i uge 38 for at bryde tabuet og få københavnerne til at tale om demens. 

Ugens formål er at øge københavnernes viden om demens. Man kan få svar på, hvordan kan sygdommen forebygges, hvad er tegnene på demens, og hvorfor er det vigtigt at blive udredt tidligt. Nogle oplever tegn på demens, men når de kommer til udredning på en hukommelsesklinik, så viser det sig, at 1/3 har en anden sygdom, som enten kan helbredes eller behandles. Der er altså gode grunde til at gå til egen læge og blive undersøgt. 

Se film for en 20'er

Alt det fortæller demensrådgivere og konsulenter om, når de møder københavnerne på gaden, hvor de uddeler materiale om demens. Rundt omkring i byen afholdes forskellige arrangementer, som sætter fokus på demens, fx gennem Cykling uden Alder, erindringsdans på Rådhuspladsen og forskningsleder Steen Hasselbalch, som holder oplæg om forebyggelse på Kulturstationen i Vanløse.

Gloria Biograf holder filmfestivalt og viser fire film med demens som tema. Det er filmene 'Amour', 'Hus, nøgle, spejl', 'Jeg er stadig Alice' og 'Mennesker bliver spist'. Den sidste film er instruerer af  filminstruktør Erik Clausen, som også spiller hovedrollen. Du kan møde ham, inden filmen vises, hvor han fortæller om sin film. Det sker onsdag aften i uge 38. Filmene kan du se for en 20'er, som går til Alzheimerforeningen.

Læs mere her

Mød Hjerne-Madsen

Ugen sluttes af med en stor borgerrettet konference i DGI-byen med en række stande, hvor københavnerne kan blive klogere på demens. Hovedprogrammet består bl.a. af et oplæg om hjernen af hjerneforsker Peter Lund Madsen og et skuespil om demens med skuespillerne Sonja Oppenhagen og Rikke Wölck. Du kan besøge stande med fakta om demens. Her kan du få svar fra eksperter på dine spørgsmål om fx sygdommen, jura og økonomi. Du kan også få indblik i hjælpemidler og tilbud. Du kan også opleve verden som menneske med demens ved at tage et par demensbriller på. Det er nemlig ikke kun hukommelsen, som vil spille dig et puds. 

Motion og sund kost nedsætter risikoen for demens, og du kan få den nye viden om forebyggelse og smage en sund godbid ved standene mellem. kl. 10-16. Det hele er gratis, og du behøver ikke melde dig til. Alle aktiviteterne skal få københavnere i alle aldre til at tale og vide mere om demens.

Læs mere her